NİSSAN QASHQAI 2018

0
4725

Nissan’ın en çok sevilen modeli Qashqai 2017 detayları resimleri özellikleri belli oldu. Yeni Nissan Qashqai  Cenevre Otomobil fuarında makyajlı olarak tanıtıldı.

Bildiğiniz gibi Yeni Nissan Qashqai, crossover kategorisinde Türkiyede en çok tercih edilen otomobili oldu. Yola çıktığınız da Qashqai kullanan birini mutlaka görürsünüz.

Yeni yüzüyle Yeni Nissan Qashqai fanlarının beğenisini yine kazanacak. Yapmış olduğu değişimler ise özellikle aracın ön kısmında oldu. Izgara ve krom çıtalar genişlemişe benziyor.

1,5 dci dizel motoru 110 ps üretiyor. iç mekanında eski modellerine göre çok değişiklik gözlenmiyor. Ufak tefek değişimleri görebileceksiniz. Hafif alaşımlı 3 farklı jant bulunmakta “17, 18, 19”. Birde tamponlar eskisinden dahada sportif yapıya sahip. Gündüz led farları da bu değişikliklerden payını almışa benziyor.

Yeni Nissan Qashqai Video

NİSSAN QASHQAI 2018

Nissan Firmasının 2007 yılında üretmeye başladığı ve sadece bir defa revizyondan geçirdiği QASHQAI yenilendi. Yeni QASHQAI birçok yenilik ve değişikle geldi. Tabi en önemli yeniliği 1.6 litrelik dizel ve otomatik şanzımanlı modeli.

NİSSAN QASHQAI DIŞ TASARIM

Yenilenen QASHQAI yollarda. Yeni QASHQAI, bir önceki modeline göre 49 mm. daha uzun, 20 mm. Daha geniş fakat 15 mm daha alçak olarak üretilmiş. QASHQAI 15 mm alçaltılmasına rağmen aracın yolcuları için baş mesafesi 10 mm yükseltilmiş. Yeni QASHQAI’ de ön farlar daha büyütülerek farlar kuyruklarından omuzlara doğru çekilerek, aracın boyutları olduğundan daha büyük görülmesi sağlanmış. Farlara bütünleşmiş gündüz ledleri de aracın diğer yeniliklerinden birisi. Aracın ızgara ve ön panjurları da değişimden nasibin alarak yenilenmiş ve araca çatık kaşlı bir görünüm kazandırmış. Ayrıca aracın önünden giren havanın daha rahat akıp gidebilmesi için altı düzleştirilmiş ve kanatçık spoyler eklenmiş. Aracın aero dinamiğini ve sürtünme katsayısına da olumlu etki eden bu ayrıntı kesinlikle iyi düşünülmüş bir ayrıntı. Aracın arması da V ‘nin içine ustaca yerleştirilerek ikonik bir görüntü elde edilmiş. Bu görüntünün ilerde çok konuşulacağı anlaşılıyor. Yalnız aracın arka kısmına gelindiğinde QASHQAI severleri büyük bir sürpriz bekliyor. Yeni QASHQAI nin arka stop lambaları neredeyse Ford Focus’ la birebir aynı. QASHQAI severleri oldukça hayal kırıklığına uğratan bu ayrıntı şimdilik çok eleştiri alsa da düzeltileceğe pek benzemiyor.

NİSSAN QASHQAI İÇ TASARIM

QASHQAI iç tasarımı birebir X TRAİL ‘ den alınmasa da hemen hemen X Trail’ le birçok ayrıntıyı paylaşıyor. QASHQAI iç tasarımında kullanılan malzemelerin kalitesinin de artırıldığı dikkatlerden kaçmazken, araca eklenen yenilikler ve yapılan değişiklerin sadece malzeme kalitesiyle sınırlı kalmamış. Üç kollu direksiyon simidi, geniş ekranlı multi medya ses sistemi, start stop teknolojisi. Bunlar hep ince düşünülmüş ve aracın sadece görsel olarak değil işlevsel olarak da yenilendiğinin göstergesi. Koltukların konumlandırılması ve ergonomisi de dikkate değer ayrıntılardan bir diğeri. Araca eklenen bir diğer özelik ise park asistanı. Artık QASHQAI’ nizle park ederken kesinlikle zorlanmayacaksınız. Bu QASHQAI sizi kendisine hayran bırakacak.

Yeni QASHQAI’ nin başlangıç fiyatı: 74.990 tl. dir. 2018 fiyatları henüz belli olmamıştır

NİSSAN QASHQAI TEKNİK VERİLER

1.6 DCİ VİSİA M / T STOP / START

Motor Hacmi (cc) 1598

Motor Gücü (ps/dd) 130/4000

Maximum Tork (Nm/dd) 320/1750

Silindir Adedi 4

Emisyon Normu Euro 5

Yakıt Tipi Euro Dizel

Maksimum hız (km/s) 190

Hızlanma 0-100 km/s (sn) 9,9

Yakıt Tüketimi Şehir İçi (lt/100km)³ 5,2

Yakıt Tüketimi Şehir İçi (lt/100km)³ 3,9

Yakıt Tüketimi Ortalama (lt/100km)³ 4,4

Yakıt Deposu (lt.) 55

Fren ön / arka Disk

Bagaj Hacmi (lt) 430 / 1585*

Ağırlık 1419

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz