2018 Hendek Tarım ve Hayvancılık Fuarı İzlenimleri

0
4601

25 / 28 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan  Hendek Tarım ve hayvancılık fuarı hakkındaki değerlendirmeleri sizler için yapmak istiyorum.

Hendek’te yapılan Tarım Hayvancılık makineleri teknolojileri ve yem fuarı olarak düzenlenecek bize 150 işletmenin katılmasının beklendiği fuar Sakarya Ticaret Borsası ve KOSGEB tarafından destekleniyor. 14 bin metrekarelik alan olan fuarın adresi Hendek Belediyesi çok amaçlı fuar alanı olarak belirlendi 50 000 kişinin ziyaret edeceği  tahmin edilen fuara ücretsiz taşıma yapılacağı ve ziyaretçilerin ulaşımının kolaylaştırılacak açıklandı.

Sizler için Hendek tarım fuarına katılım katılımcı firmalar hakkında bilgi vermeye çalışacağız.  olumlu ve olumsuz tüm düşünceleri sizlerle paylaşacağım yazımızın ilerleyen kısmında beğendiğim veya beğenmediğim işletmeleri objektif olarak e değiştireceğim Umarım sizler için yararlı olacaktır. beni takip etme devam edin.

Etkinlikler içerisinde öne çıkanlar Sakarya fındık ödülü, damızlık inek yarışması, en verimli besi sığırı yarışması ve damızlık koç teke yarışması öne çıkacak gibi görülmekte. Tabiki ziyaretçiler arasında yapılacak çekilişte sürpriz hediyeler verileceğini de belirmeden geçmeyelim.

Beni Google Haritalar’da gör! https://maps.app.goo.gl/tX9nPEnYlgPVj3TH2 konumu takip Edip alana ulaşabilirsiniz. Organizasyonun eksikliklerinden biri konum yer almamıştır sizler için fuar merkezinden google maps ten konum ekledim.

Atıcı fidancılık

Bursa İnegöl ilçesinde fuarda yer aldı ceviz fidanları ile kendilerinin görüşlerini aldık. Ceviz yetiştiriciliği konusunda ziyaretçilere detaylı bilgi veren Tufan Atıcı aynı zamanda ceviz yetiştiriciliği destek hizmeti vermekte. Ceviz bahçesi kurulumu dahil her türlü hizmeti almak için kendisine ulaşabilirsiniz.

Atıcı Fidancılık olarak 9 yıl önce hobi olarak başladığımız bu yolda 3 yıldır ticari olarak fidan üretimi yapmaktayız.

Atıcı fidancılık olarak tohumdan  çöğür üretimi yaptığımız parsel aşısını da yine kendi damızlık Has parsellerimizden aldığımız  aşı kalemleriyle ismine doğru hastalıklarından ari aşılı fidan üretimi yapmaktayız. Ürettiğiniz tüm Fidanlarımızı sertifikalı veya faturalı olarak üretip satış yapmaktayız. Satmış olduğumuz ve kurduğumuz bahçelerin istek dahilinde kontrollerini yapmaktayız. Üzerinde meyve görülen fidanların üreticiyi memnun etmesi fidanların ismi ne doğru olması sebebiyle bizi de onurlandırır. ayrıca kurmuş olduğumuz bahçelerin budama hizmetini vermekteyiz

üretimini yaptığımız

Chandler  cevizi

Fernor  ceviz

Franguette Cevizi

Fernette cevizi

Hendek tarım fuarının ilk günü yağışlı ve soğuk geçtiğinden dolayı ziyaretçilerin sıkıntı yaşadıkları görüldü. Aynı zamanda katılımcı firmalarında organizasyon eksikliğinden dert yandığı gözlemlendi. Fuar alanı diye seçilen yer aslında halk pazarı olduğunu belirtmek gerekir. Ayrıca çatısındaki sıkıntılar sebebiyle su akıttığını gördüm yetkililer pek bu durumlara önlem almamış.

Fuara katılan firmaların eksikliğini gördüm. Bir çok sektörden firma katılmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz